Teste de carieră
Curs online înregistrat

2 podcast-uri care te pot ajuta să te cunoști mai bine

Trebuie să recunosc că îmi plac podcast-urile foarte mult! Îmi plac mult și cărțile, însă podcast-urile îmi dau sentimentul că nu irosesc niciun moment din zi. Spăl vase? Nicio problema, pot să ascult și un podcast în timpul acesta. Îmi pregătesc masa de prânz? Cu drag ascult și un podcast în timp ce tai legumele. Sunt în drum spre școală? Sigur că ascult un podcast.

Azi vă las o listă scurtă de două podcast-uri în limba română care vă vor aduce întrebări și răspunsuri de pe teritorii de tipul „cum fac să îmi formez un obicei din a citi/ a alerga/ a învăța?”, „la ce mă pricep?”, „ce îmi place să fac?”.

ZeroPlus

ZeroPlus de Andrei Roșca este un podcast despre strategii de schimbare și acțiune. Mie mi-a plăcut mult pentru că l-am simțit pe Andrei natural, ca un om normal care la rândul lui a căutat răspunsuri la niște întrebări importante care țin de dezvoltarea personală, de căutarea unui sens în viață. De ce nu îmi asum decizii?, Cum îmi formez un obicei?, De ce ne mințim?, Cum îți îmbunănățești somnul și cum te afectează lipsa somnului? – doar câteva dintre titlurile episoadelor create de Andrei. Le-am ascultat pe toate, aștept cu nerăbdare următorul episod.

Răzleții

Răzleții este tipul acela de podcast pe care îl vei asculta dintr-o suflare, episod după episod. Am ascultat-o pe Eli trecând prin perioade cu furtuni emoționale, întrebându-se cum să decidă ce vrea să facă la facultate, ce vrea să lucreze fără să supere pe nimeni, fără să dezamăgească. Vă sună cunoscut? Nu este nevoie să răspundeți cu voce tare. Știu că și vouă, așa cum am pățit și eu, v-a răsărit răspunsul în gând înainte să terminați de citit tot ce am scris. 

Luați-vă timp să vă plimbați și să ascultați Răzleții. Lăsați nițel deoparte episoadele de pe Netflix și ascultați Răzleții, apoi dați-le link-ul și colegilor. Podcast-ul e pentru noi, pentru toți. După ce apucați să ascultați câteva episoade dați de veste, sunt curioasă cum vi s-au părut.

Programează o discuție cu un consultant

Alege-ți consultantul, iar apoi programează-ți sesiunile de orientare vocațională aici. Toate sesiunile au loc online, pe ZOOM.

Nu uita că, pentru un rezultat optim, o medie de 5 sesiuni de orientare este necesară. Stabilirea fiecărei sesiuni o poți face prin formularul de mai jos. Dacă nu știi sigur dacă consultanța este pentru tine, poți rezerva o sesiune gratuită de probă.

De asemenea, este important ca după prima întâlnire cu consultantul să ai rapoartele testelor vocaționale SDS și BFQ. Dacă nu le-ai susținut deja, le poți achiziționa din secțiunea Teste de Carieră de mai sus.

Pentru a te programa, avem nevoie să te loghezi în contul tău (sau să îți creezi un cont, dacă încă nu ai unul).