Featured Posts

Other News

Cum îmi construiesc un plan de carieră

Cum îmi construiesc un plan de carieră

Foarte mulți cred că o planificare a carierei înseamnă să stabilești cât mai exact un traseu și să rămâi pe el toată viața. De fapt nu este așa. O bună planificare a carierei înseamnă un proces de luare de decizii care implică să înveți să te cunoști din ce în ce mai bine și să te informezi cât mai mult despre joburile disponibile, nu cu scopul de a-ți restrânge opțiunile ci, dimpotrivă, de a le extinde, în prima faza, ca ulterior, după ce ai suficiente informații, să poți să le elimini treptat, până când rămâi la cea care te atrage cel mai mult.

Read more ›
De la ce vârstă este indicat să începi un plan de carieră

De la ce vârstă este indicat să începi un plan de carieră

Dacă ești adolescent și vrei să începi un plan de carieră, poți face acest lucru în cadrul unui proces de consiliere vocațională, alături de un consilier specializat, alegând unul din pachetele noastre de consultanță.

Read more ›
Alt articol

Jurnal de Consilier – Ce au în comun “Casa de Papel” și Consilierea vocațională

Când ai o pasiune pentru ceea ce faci, chiar și un context nefavorabil poate deveni o oportunitate. Care e legătura între Casa de Papel și Consilierea vocațională? Cum să te uiți cu atenție la ce se întâmplă în jurul tău și să utilizezi cu eficiență resursele și timpul personal. Și mai ales… pe cine poți să întrebi!

Read more ›
Cum ajung Pilot de avion

Cum ajung Pilot de avion

Pentru a deveni pilot, ai nevoie de o motivație puternică, de abilități bune de îndemânare și coordonare, o stare fizică bună și un calm și răbdare (învățat sau dobândit) pe măsură. Dacă motivația ta principală pentru care dorești să profesezi în acest domeniu este legată de călătorii, atunci e posibil ca aceasta să nu fie profesia potrivită decât dacă devii pilot pe curse aeriene foarte lungi care îți permit să faci și pauze între zboruri, însă dacă lucrezi la o companie care face preponderent curse interne sau pe distanțe mici, atunci e posibil ca seara să dormi în patul tău de acasă.

Read more ›
Cum ajung să profesez în domeniul bancar

Cum ajung să profesez în domeniul bancar

Trăsăturile necesare unui viitor angajat în domeniul bancar sunt legate atât de cunoștințele matematice și financiare, de gândirea critică și raționament logic, dar mai ales de sinceritate, transparență, onestitate și grijă pentru client și nevoile sale.

Read more ›
Cum devin medic?

Cum devin medic?

Decizia de a urma o astfel de carieră poate veni la orice vârstă, unii știu de la 5 ani, alții se decid pe „ultima sută de metri”, adică în clasa a XII-a, dar ce e important de știut e că odată ce ai pornit pe acest drum, ai nevoie să fii foarte sigur că acesta este drumul pe care ți-l dorești cu adevărat, întrucât el este îndelungat și deseori anevoios, dar aduce și foarte multe satisfacții.

Read more ›
Dar părinții ce simt când copiii lor își caută viitorul

Dar părinții ce simt când copiii lor își caută viitorul

Timp de citire: 5 minute. Vorbim rar despre cum ne simțim. Mai rar decât am avea nevoie. Vorbim totuși din ce în ce mai des despre cum se simt elevii când ajung aproape de finalul liceului și caută cu frică, uneori, răspunsul perfect la întrebarea ”Eu la ce facultate dau?”. Noi am observat însă că și părinții au emoții, temeri, dorințe […]

Read more ›
A fost odată ca niciodată…

A fost odată ca niciodată…

Parcă toate poveștile bune încep cu această sintagmă. Ne-am bucurat de povești încă de la finalul lunii octombrie și am învățat împreună în luna noiembrie că suntem responsabili de poveștile noastre, că noi decidem ce scriem în ele și pe care drum vrem să pornim în călătoriile proprii. Luna decembrie e o lună a cadourilor, a bucuriei, a dăruirii, așa […]

Read more ›
Ce înseamnă să fii actor

Ce înseamnă să fii actor

Am fost la teatru! Ne-am bucurat împreună de piesa de teatru „Pro-Ști”, de Neil Simon, pusă în scenă de tinerii studenți ai Facultății de Teatru, din cadrul Universității Naționale de Artă „George Enescu” din Iași, sectia Actorie-Păpuși-Marionete, coordonați de Lect. Univ. Dr. Laura Bilic. Imediat după piesă, am discutat despre „Ce înseamnă să fii actor?”, cu participarea actriței Laura Bilic […]

Read more ›
Cum e să lucrezi în IT

Cum e să lucrezi în IT

Ramona Popa este absolventă a Facultății de Informatică din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. A urmat și un masterat în același domeniu, dar spune că pe perioada acestuia deja își găsise un job în IT, așa că masteratul nu a mai avut același impact ca și licența asupra competențelor sale. Prima întâlnire cu un „programator” a fost pentru […]

Read more ›
Ai nevoie de puțin ghidaj?
Ce zici de o discuție cu un consultant vocațional?

Nu trebuie decât să-ți creezi un cont. Apoi, vei putea să-ți programezi din câteva click-uri prima ședință cu un consultant.