Teste de carieră
Curs online înregistrat

Cum îmi aleg cariera potrivită – 4 întrebări utile în a afla răspunsul

Frumusețea fiecărui om se ascunde dincolo ceea ce arătăm la suprafață. Întotdeauna suntem mai mult decât ce se vede. Unicitatea fiecărui individ e în profunzimea lui, în armonia dintre gânduri și emoții. 

Cariera potrivită este, de asemenea, o îmbinare armonioasă între cine sunt și ce vreau să fac. Potrivit lui Gerard Egan, Universitatea Loyola din Chicago, pentru a găsi acest echilibru trebuie să explorăm și să oferim răspunsul la 4 întrebări:

Cine sunt eu?

Care sunt caracteristicile personale, unice, interesele, aspirațiile, calitățile, deprinderile, abilitățile, competențele, aptitudinile, atitudinile, pasiunile/ hobby-urile, stilul de viață (autocunoaștere).

Ce vreau să fac? 

Care sunt obiectivele mele de carieră pe termen scurt, mediu şi lung.

Cine mă ajută? 

Care e reţeaua de persoane semnificative din viaţa mea. 

Care sunt paşii? 

Care e planul de acţiune concret, activităţile şi termenele limită.

A începe să te cunoști în profunzime necesită timp și răbdare, adesea și îndrumare specializată.  Începe-ți drumul cu testele vocaționale și de personalitate pe care le găsești aici. Poți continua explorarea cu un partener de drum care este obiectiv și care poate fi un consilier vocațional pe care ți-l poți selecta de aici. 

Programează o discuție cu un consultant

Alege-ți consultantul, iar apoi programează-ți sesiunile de orientare vocațională aici. Toate sesiunile au loc online, pe ZOOM.

Nu uita că, pentru un rezultat optim, o medie de 5 sesiuni de orientare este necesară. Stabilirea fiecărei sesiuni o poți face prin formularul de mai jos. Dacă nu știi sigur dacă consultanța este pentru tine, poți rezerva o sesiune gratuită de probă.

De asemenea, este important ca după prima întâlnire cu consultantul să ai rapoartele testelor vocaționale SDS și BFQ. Dacă nu le-ai susținut deja, le poți achiziționa din secțiunea Teste de Carieră de mai sus.

Pentru a te programa, avem nevoie să te loghezi în contul tău (sau să îți creezi un cont, dacă încă nu ai unul).