Cum funcționează consultanța vocațională?

Cu ajutorul unui consultant vocational poți lua mai ușor o decizie despre viitorul tău, fie că e vorba să îți alegi profilul la liceu, facultatea la care să te înscrii sau domeniul de carieră spre care să te îndrepți. 

Pașii pe care ar trebui să îi urmezi în acest sens sunt foarte simpli: îți alegi consultantul, programezi o întâlnire cu el, susții testele SDS și BFQ după prima întâlnire cu consultantul și ții cont că în medie este nevoie de aproximativ 5 sesiuni de orientare vocațională. Dacă nu știi sigur dacă consultanța este pentru tine, poți rezerva o sesiune gratuită de probă.

Vei avea deci tot sprijinul necesar pentru ca alegerile tale să ți se potrivească. Știm cât de stresantă poate fi o alegere atât de importantă pentru viitorul tău, așa că suntem aici pentru tine.

Sesiunile au loc online, pe Zoom, din confortul casei tale. Primul pas acum este să îți alegi consultantul din lista de mai jos.

Consultanții cu care lucrăm

Marta Temea

consultant vocațional
120 lei/sesiune
450 lei/pachet (5 sesiuni)
Consilier EDUCATIVA

Marta Temea

consultant vocațional
Mai multe informații nu înseamnă neapărat alegeri mai bune – acesta e una dintre provocările la care răspundem prin consultanța de carieră. Mă bucur să pot fi alături de elevii care iși pun întrebări dificile despre viitor prin sprijin în autocunoaștere, structurarea ideilor, a așteptărilor și a informațiilor despre piața muncii. În paralel cu activitatea de consultant Opțiuni de Carieră, am avut ocazia să observ mai multe medii și specialitați de lucru, prin prisma rolului de project manager. Astfel, am încredere că vom face echipă pentru a identifica cea mai potrivită alegere de carieră.
Certificări: GCDF, 2016 (Global Career Development Facilitator) - certificare internațională pentru consultanța vocațională
Ani de experiență: 5 ani
Consilier EDUCATIVA

Sînziana Medvețchi

consultant vocațional
120 lei/sesiune
450 lei/pachet (5 sesiuni)
consilier EDUCATIVA

Sînziana Medvețchi

consultant vocațional
Cum iei decizii bune pentru viitor? Eu cred că un proces de explorare vocațională care te va ajuta pe termen lung e cel care te reconectează cu ce vrei, ce știi, ce visezi – cu interesele, personalitatea, abilitățile tale minunate – și cu ce îți poate oferi lumea largă. Hai să construim drumul pentru mai departe strategic si exact cum ți se potrivește în acest moment!
Certificări: GCDF, 2016 (Global Career Development Facilitator) - certificare internațională pentru consultanța vocațională
Ani de experiență: 5 ani
consilier EDUCATIVA

Alexandra Pozderie

consultant vocațional
120 lei/sesiune
450 lei/pachet (5 sesiuni)
Consilier EDUCATIVA

Alexandra Pozderie

consultant vocațional
Lucrez cu tinerii din România de peste 5 ani, perioada în care am putut observa cât de importantă este consilierea în carieră pentru aceștia. Îmi place foarte mult ceea ce fac din prisma faptului că pot observa rezultate imediate și mai ales deoarece pot oferi sprijin și ghidare persoanelor cu care lucrez. Pe lângă activitatea din cadrul proiectului Opțiuni de Carieră, sunt HR Manager în cadrul unei companii multinaționale, fiind astfel aproape de piața muncii din România.  
Certificări: GCDF, 2016 (Global Career Development Facilitator) - certificare internațională pentru consultanța vocațională, Trainer
Ani de experiență: 5 ani
Consilier EDUCATIVA

Alina Cojocaru

COACH
150 lei/sesiune
650 lei/pachet (5 sesiuni)
Consilier Educativa

Alina Cojocaru

COACH
A găsi răspunsul potrivit la întrebarea „Ce carieră mi se potrivește?” e o călătorie frumoasă pe care am avut privilegiul să o fac alături de fiecare adolescent cu care am lucrat în ultimii 9 ani din rolul de consilier pentru studii în străinătate. E uimitor faptul că nu există un singur răspuns general valabil. E fascinant să fiu implicată activ în această descoperire și e de fiecare dată, un motiv în plus să fac această activitate. De ce coaching? Pentru că e un instrument puternic care te ajută să îți exprimi obiectivele. Coaching-ul se bazează pe a pune întrebări astfel încât tu să poți descoperi pașii următori pe cont propriu. Coachingul înseamnă ascultare eficientă si crearea unui spatiu în care cuvintele au sensul profund pe care îl simți.
Certificări: Coach (ICF Core Competencies), Psiholog – Consilier vocațional (2012), GCDF (Global Career Development Facilitator, 2016) - certificare internațională pentru consultanța vocațională
Consilier Educativa

Anca Gîlcă

Coach
150 lei/sesiune
650 lei/pachet (5 sesiuni)
Consilier EDUCATIVA

Anca Gîlcă

Coach
Sunt trainer cu peste 12 ani experiență. Cred mult că cea mai bună investiție pe care o putem face este în (re)descoperirea noastră așa că în ultimii ani am fost client de terapie și coaching. Așa am decis să îmbin trainingul cu coaching-ul și să le transform în ședințe de consiliere vocațională fiind alături de adolescenți în demersul lor de a se cunoaște mai bine. Sunt pasionată (și) de învățare, motiv pentru care de curând am finalizat MBA-ul în cadrul Maastricht School of Management Romania și am început cursurile școlii de coaching One2Coach. Nu în ultimul rând, mă dau zilnic în roller coaster-ul numit „familie” cu cei doi copii, soțul și patrupedele noastre.
Certificări: Trainer, Coach (ICF Core Competencies), MBA graduate
Consilier EDUCATIVA

Alina Romila

Coach
150 lei/sesiune
650 lei/pachet (5 sesiuni)

Alina Romila

Coach
Întotdeauna am crezut că dacă îți descoperi vocația ai câștigat în viață! Sunt pasionată de dezvoltare personală de la 18 ani, am lucrat (practic) peste 200 de ore de dezvoltare personală din ramura terapiei cognitiv-comportamentale. Îmi place să descopar persoana din fața mea fără prejudecăți; să pot să îi dau spațiu și susținere pentru a descoperi cât de minunat/ă este, câte resurse se află în el/ea; să poată vedea oportunitățile din situațiile cu miză sau cele care o scot din zona de confort. Felicitări pentru că ai ajuns aici și pentru că ai decis să descoperi ce este cu adevărat important pentru tine, care sunt darurile tale și cum poți contribui în cel mai bun mod posibil în această lume!
Certificări: Coach (ICF Core Competencies), Consilier în dezvoltare personală, Psychology graduate

Josef Kalleder

Coach
150 lei/sesiune
650 lei/pachet (5 sesiuni)

Josef Kalleder

Coach
În calitate de coach creez pentru clientul meu un spațiu sigur, de parteneriat, unde obstacolele pot fi conștientizate, abordate si eliminate pentru ca obiectivul stabilit să fie atins. Fie că este pasul următor în carieră, descoperirea specializării potrivite la facultate, mai mult echilibru în alegeri sau alt țel important pentru client, este plăcerea mea să fiu alături de el pe acest drum. Pe propriul meu drum și eu am trecut prin 15 ani de antreprenoriat în IT, vânzări internaționale, ani de multinațională și organizații non profit, 16 ani de dezvoltare personală pe multiple planuri: de la meditație la terapie, health style, productivitate, finanțe personale și investiții.
Certificări: Coach (ICF Core Competencies), Consultant in Business & IT

Ce spun beneficiarii

Programează o sesiune de orientare vocațională

Alege-ți consultantul, iar apoi programează-ți sesiunile de orientare vocațională aici. Toate sesiunile au loc online, pe ZOOM. 

Nu uita că, pentru un rezultat optim, o medie de 5 sesiuni de orientare este necesară. Stabilirea fiecărei sesiuni o poți face prin formularul de mai jos. 

De asemenea, este important ca dupâ prima întâlnire cu consultantul să ai rapoartele testelor vocaționale SDS și BFQ. Dacă nu le-ai susținut deja, le poți achiziționa din secțiunea Teste Vocaționale de mai sus.

Pentru a te programa, avem nevoie să te loghezi în contul tău (sau să îți creezi un cont, dacă încă nu ai unul).