Cine suntem?

Opțiuni de Carieră este un proiect EDUCATIVA. Oferim servicii de informare şi orientare în scopul dezvoltării profesionale pentru elevi, studenţi și tineri absolvenţi. Dacă numele EDUCATIVA îți sună cunoscut, e pentru că în ultimii 12 ani am dezvoltat o suită de proiecte și servicii educaționale, iar consilierea profesională vine în completarea celorlalte tipuri de suport pe care le oferim.

În cadrul EDUCATIVA, consultanții noștri activează în cadrul proiectelor EDMUNDO, respectiv EDMERICA, servicii care oferă tinerilor români informaţii, consiliere şi asistenţă pentru admiterea la instituţii de învăţământ superior din Europa și SUA. Expertizei noastre acumulate în rolul de consilieri EDUCATIVA i se adaugă certificarea GCDF (Global Career Development Facilitator). Programul GCDF este dezvoltat de CCE (Center for Credentialing and Education) și certificarea GCDF este acreditată pe șase continente.

Echipa

Mădălina Belcescu

Consultant vocațional

Mădălina Belcescu – Consultant vocațional

Salut!

Cred despre mine că sunt un ghid al elevilor care își adresează întrebări precum „Ce facultate să urmez?”, „Oare ce meserie e de viitor?”, „Cum aflu ce îmi place?” sau „Oare ce îmi place mi se și potrivește?”.

Sunt de profesie terapeut și am experiență în poziția de consultant educațional pentru studii internationale. Am lucrat doi ani cu tinerii pentru a-i susține să își îndeplinească visul de a studia în străinătate, descoperind astfel că cei mai mulți elevi au mai întâi nevoie de sprijin în a găsi răspunsuri la întrebările de mai sus.

După ce m-am alăturat echipei Opțiuni de Carieră în calitate de consilier vocațional, am bucuria de a colabora cu cei interesați în a identifica cel mai bun traseu profesional pentru fiecare din ei.  

Sînziana Medvețchi

Consultant vocațional

Sînziana Medvețchi – Consultant vocațional

Bună!

De zece ani, sunt consilier pentru aplicarea în SUA (de cinci ani, în cadrul EDMERICA) și de peste trei ani sunt consultant vocațional cu certificare internațională GCDF (Global Career Development Facilitator). Cele două roluri se potrivesc cum nu se poate mai bine, pentru că orice aplicație bună pentru sistemul holistic educațional din SUA începe, în opinia mea, cu auto-evaluare ghidată, cu niște soul-searching, deci exact cu elementele cheie ale unui proces de consultanță în carieră care te ajută pe termen lung, care te reconectează cu ce vrei, ce știi, ce poți, și cu ce îți poate oferi lumea largă.

Ok, poate sună clișeic, dar știi care e numitorul comun al aproape tuturor oamenilor cu care discut sau lucrez, la început? Nu se valorizează corect. Li se pare că meditațiile pe care le fac ei nu contează („și alții le fac), că jobul de vară la Mc nu se pune (total se pune!), că un extracurricular fără diplomă nu poate fi folosit în aplicații (facultățile și angajatorii vor să afle cu ce ai rămas din activitate, și nu din punct de vedere al maculaturii) etc.

Prin sesiunile individuale, trainingurile face-to-face și online, și resursele la care contribui, aș vrea să-ți propun un fresh start în care să te uiți către tine cu o perspectivă nouă și să-ți faci un plan deștept care să te conducă spre unde vrei să ajungi. Cum zicem la EDMERICA, Yes You Can!

Alina Ciobanu

Consultant vocațional

Alina Ciobanu – Consultant vocațional

Am ales să devin consultant vocațional deoarece îmi doresc să sprijin tinerii care vor mai mult de la ei înșiși, vor să se cunoască mai bine, să își descopere resursele personale și să devină mai buni în tot ceea ce își propun să realizeze.

Acum mai bine de 10 ani am absolvit Facultatea de Psihologie și Științele Educației din Iași, apoi un master în Managementul Educației Adulților și un doctorat în Științele Educației.

Parcursul academic a stat la baza formării mele ca profesionist și m-a ajutat să combin cele două domenii de care sunt pasionată: psihologia și educația, în cei peste 5 ani de carieră. În ultimii 3 ani, de când colaborez cu Educativa, mi s-a oferit șansa să ajut câteva mii de elevi de liceu, cărora, împreună cu părinții și profesorii, le-am facilitat accesul la informații relevante, asigurându-le suportul necesar în alegerea studiilor universitare și în tranziția către viața de student în țară sau în străinătate.

Pentru mine este foarte important ca, în urma fiecărei intâlniri pe care o am, fie că este un workshop, o ședință de consiliere sau o simplă discuție în care ofer niște informații, oamenii să găsească în mine ajutorul de care au nevoie.

Marta Temea

Consultant vocațional

Mădălina Belcescu – Consultant vocațional

Buna! Eu sunt Marta.

Activitatea mea in domeniul consultantei de cariera a inceput in urma cu aproximativ 3 ani cand, din rolul de consilier pentru studii in strainatate, am putut observa cat de dificil este pentru tineri si adolescenti sa ia o hotarare cu privire la ce vor studia. Avand deja studii in psihologie, a fost o bucurie sa imi pot continua pregatirea in domeniu prin certificarea GCDF si sa abordez una din cele mai dificile probleme ale elevilor: alegerea unei cariere.

De-a lungul timpului, in paralel cu activitatea de consilier, am experimentat lucrul in mai multe industrii, avand propria preocupare pentru autocunoastere si explorare. In toate aceste experiente am gasit modele de profesionisti, mentori si inspiratie pe care sa o aduc in practica orientarii in cariera.

Alexandra Pozderie

Consultant vocațional

Alexandra Pozderie – Consultant vocațional

Bună!

Pasiunea mea pentru consultanța în carieră s-a dezvoltat în principal în mediul de lucru din cadrul EDUCATIVA, deoarece am putut observa cât de importantă este consilierea în viața tinerilor din Romania, și totodată cât de putin este dezvoltată la noi în țară. Drept urmare, am urmat un curs de calificare pentru a deveni consultant în carieră.

Această calificare este emisă de Center for Credentialing and Education (USA) și administrată de National Board of Certified Counselors – România (NBCC-Ro), o organizație non-profit ce se dedică promovării și păstrării calității activităților consultanților în carieră din România.

De asemenea, am absolvit studii superioare, atât in România, cât şi în străinătate, ceea ce m-a ajutat să descopăr cum arată mediile în care tinerii se dezvoltă din diferite țări și ce înseamnă cu adevărat diversitatea culturală.  Îmi place foarte mult ceea ce fac din prisma faptului că pot observa rezultate imediate și mai ales deoarece pot oferi ajutor și suport persoanelor cu care lucrez.

Pe lângă misiunea din cadrul proiectului Opțiuni de Carieră, activez și în domeniul resurselor umane în cadrul unei companii multinaționale, fiind astfel aproape de piața muncii din România și tendințele acesteia.

Consultanţii noştri în carieră GCDF au expertiză în:

  • Explorarea şi ghidarea opțiunilor de carieră;
  • Evaluarea potenţialului personal (abilități transferabile, aptitudini, interese vocaționale);
  • Oferirea sprijinului în stabilirea unor obiective de carieră realiste și măsurabile;
  • Facilitarea procesului de luare a deciziilor de carieră;
  • Strategii de informare asupra domeniilor de studiu sau activitate şi joburilor aferente;
  • Pregătirea pentru accesul pe piaţa muncii și marketingul personal: CV, portofoliu, scrisoare de intenţie, interviu de angajare.

Prin urmare, vei lucra cu oameni bine pregătiți, care sunt pasionați și dedicați să te sprijine în această etapă importantă a vieții tale.

 Contactează un consultant

Ne poți suna la numărul de telefon 0758.818.162 de luni până vineri, intervalul 10 – 18 pentru a discuta cu unul dintre consultanţii noştri în carieră.

sau

Contactează-ne

Abonează-te la newsletterul nostru lunar