Meserii:

ANTRENOR PERSONAL

„Cu experiența acumulată pe parcursul anilor în care am concurat și experiența acumulată la facultatea de Educație fizică și Sport, mi-am dat seama că vreau să-i ajut și pe alții să-și atingă obiectivele, să slabească sau să pună masă musculară. Așa am decis să devin antrenor personal. Pentru a fi un bun sportiv trebuie să fii perseverent, răbdător și trebuie să ai un psihic foarte, foarte bun.” Cum e să fii Antrenor Personal de meserie află de la Andrei Ifrim în testimonialul video de mai sus.

Cum ajungi să fii Antrenor Personal?

În cazul în care consideri că meseria de Antrenor Personal ți se potrivește, află mai jos câteva detalii importante care să te ajute în decizia ta. Dacă încă nu știi care e cariera cea mai potrivită pentru tine sau nu ești convins/ă ca aceasta este meseria pe care vrei să o practici, consultă un consilier vocațional aici. 

Ce profil ai nevoie să studiezi la liceu? 

Pentru această meserie trebuie să îți placă foarte mult orice materie îți poate aduce o atenție sporită la detalii. E important să cunoști bine cum funcționează corpul uman dar și tot ce ține de activitatea sportivă. Aș menționa aici după cum bine ți-ai dat seama: biologie, chimie, anatomie dar și psihologie, sociologie și sport. Poți studia orice profil dorești care să îți aducă un plus de cunoștințe astfel încât această pasiune pentru sport și activitate sportivă să poată avea loc să se dezvolte.

Ce facultate alegi? 

Poți merge la Facultatea de Sport din cadrul Universităților sau chiar la Kinetoterapie sau de Balneofiziokinetoterapie de la Medicina. În străinătate sunt și specilizări care țin de Coaching sportiv.

Poți căuta în România care sunt universitățile din acest domeniu la partenerii noștri optiuni.ro

Poți căuta care sunt universitățile din străinătate pe domeniul tău de interes la EDMUNDO, aici.

Pe lângă studii superioare, te ajută să ai și acreditarea pe un anumit tip de intervenție sportivă sau un certificat care să ateste calitatea ta de Antrenor Personal.

Cel mai important factor este dacă organizația a fost acreditată. Procesul de acreditare presupune ca organizațiile de certificare să aibă procedurile și protocoalele de certificare acreditate de către o terță parte independentă, cum ar fi NCCA. Cateva exemple de certificari ai mai jos:

Atletism și sport – Cu acest tip de specialitate îi poti ajuta pe sportivi să-și îmbunătățească echilibrul, viteza, agilitatea și performanța.

Stilul de viață și managementul greutății – aceasta este adesea mai multă zonă de schimbare a comportamentului de fitness, permițându-ti să lucrezi cu clienții pentru a schimba obiceiurile si a le menține.

Medical – În calitate de antrenor, vei lucra lucra cu oamenii care isi doresc recuperare fizica post traumatica.

Nutriție – Cu această certificare suplimentară poți oferi sfaturi specifice cu privire la modul în care se poate mânca sănătos.

Ortopedie – Există foarte multe persoane care se plâng de dureri de genunchi și asta este doar o zonă în care te poți specializa cu o certificare de ortopedie.

Tips & tricks pe care le poți face chiar acum în pregătirea ta pentru viitorul ales: 

  • Poveștile sportivilor sau antrenorilor personali te pot motiva așadar, caută interviuri cu ei pentru a afla cum au ajuns să facă ceea ce le place.
  • Cel mai apropiat om pasionat de acest domeniu poate fi o adevarată inspirație pentru tine. Fie că e profesorul de sport sau profesorul cu care ai lucrat foarte mult ca să performezi în handbal, fotbal, tenis sau orice altă activitate sportivă.
  • Practică cât mai mult! Vezi dacă o viață echilibrată prin sport și alimentație potrivită este pentru tine. E important să știi că exemplul pentru clientii tăi pleacă de la tine.

 

Dacă încă nu știi care e cariera cea mai potrivită pentru tine poți face testele vocaționale și de personalitate de aici.

Vrei să discuți cu cineva despre posibilele tale direcții de carieră?
Programează o discuție cu un CONSULTANT

Alege-ți consultantul, iar apoi programează-ți sesiunile de orientare vocațională aici.

Nu uita că, pentru un rezultat optim, o medie de 5 sesiuni de orientare este necesară. Stabilirea fiecărei sesiuni o poți face prin formularul de mai jos. Dacă nu știi sigur dacă consultanța este pentru tine, poți rezerva o sesiune gratuită de probă.

De asemenea, este important ca dupâ prima întâlnire cu consultantul să ai rapoartele testelor vocaționale SDS și BFQ. Dacă nu le-ai susținut deja, le poți achiziționa din secțiunea Teste Vocaționale de mai sus.

Pentru a te programa, avem nevoie să te loghezi în contul tău (sau să îți creezi un cont, dacă încă nu ai unul).