Meserii:

DESIGNER

„În topul celor mai interesante complimente pe care le-am primit în ceea ce privește mantourile noastre este: mă simt îmbrățișată tot timpul când port paltonul de la voi. În momentul când primesc aceste cuvinte cred că rezultatul final al procesului de creație este asimilat. Pentru că în realitate ceea ce livrez eu clientelor noastre nu este un simplu produs ci este emoție, încredere, senzualitate.” Află detalii despre meseria de Designer de la Alexandra Andriescu în testimonialul video de mai sus.

Cum ajungi să fii Designer?

În cazul în care consideri că meseria de Designer ți se potrivește, află mai jos câteva detalii importante care să te ajute în decizia ta. Dacă încă nu știi care e cariera cea mai potrivită pentru tine sau nu ești convins/ă că această parte din lumea artelor e cea pe care vrei să o practici, consultă un consilier vocațional aici. 

Ce profil ai nevoie să studiezi la liceu?

Ideal ar fi să studiezi un profil vocațional de Arte sau desen. Mulți elevi care au studiat Arhitectură s-au orientat ulterior către design fie el de produs/ interior/ fashion. Am spus ideal pentru că te-ar ajuta să ai multă practică la desen/ schițe și multă cunoaștere din istoria artelor, a curentelor artistice. Însă nu e neapărat obligatoriu să fii la un profil anume dacă interesul tău și abilitățile tale sunt în aceasta direcție și le susții cu aprofundarea domeniului în timpul liber. Poate ai o colecție impresionantă de fotografii sau ai schițe numeroase care derivă din viziunea ta creativă, acestea te pot ajuta să mergi mai departe către facultate. Ele pot forma portofoliul tău la admitere.

Ce facultate alegi? 

Acest domeniu de activitate înseamnă într-un cuvânt: creativitate. Nu înseamnă că dacă nu știi să desenezi sau nu ai talent la fotografiat nu ești potrivit pentru această industrie. Poți studia atât partea creativă a modei cum ar fi design vestimentar/ de produs sau fotografie, dar poți studia business, PR și marketing sau jurnalism. Astfel, pe lângă Universitatea de Arte și Design unde poți studia arte plastice/ textile/ design poți încerca și cele mai teoretice utilizându-ți talentul creativ în acest domeniu de activitate ulterior. Orice designer talentat la desen are nevoie de o viziune creativă de business sau comunicare de la cineva care a studiat asta.

Poți căuta în România care sunt universitățile din acest domeniu la partenerii noștri optiuni.ro

Poți căuta care sunt universitățile din străinătate pe domeniul tău de interes la EDMUNDO, aici.

Tips & tricks pe care le poți face chiar acum în pregătirea ta pentru viitorul ales: 

  • Există cursuri de design pentru liceeni, important e să îl găsești pe cel potrivit ție și să profiți la maximum de vacanța de vară ca să le faci.
  • Poveștile designerilor te pot motiva așadar, caută interviuri cu ei pentru a afla cum au ajuns să facă ceea ce le place.
  • Desenează! Cât vrei, cum vrei și ce vrei. Orice exercițiu e bun!
  • Fotografiază! Cât vrei, cum vrei și ce vrei. Orice exercițiu e bun!
  • Dacă nu ai talent la desen, caută oamenii de PR sau cei care au business-uri în acest domeniu și află cum au făcut ei să combine pasiunea pentru asta cu abilitățile vocaționale pe care le dețin. 

 

Dacă încă nu știi care e cariera cea mai potrivită pentru tine sau nu ești convins/ă ca această parte din lumea artelor e cea pe care vrei să o practici, poți face testele vocaționale și de personalitate de aici.

Vrei să discuți cu cineva despre posibilele tale direcții de carieră?
Programează o discuție cu un CONSULTANT

Alege-ți consultantul, iar apoi programează-ți sesiunile de orientare vocațională aici.

Nu uita că, pentru un rezultat optim, o medie de 5 sesiuni de orientare este necesară. Stabilirea fiecărei sesiuni o poți face prin formularul de mai jos. Dacă nu știi sigur dacă consultanța este pentru tine, poți rezerva o sesiune gratuită de probă.

De asemenea, este important ca dupâ prima întâlnire cu consultantul să ai rapoartele testelor vocaționale SDS și BFQ. Dacă nu le-ai susținut deja, le poți achiziționa din secțiunea Teste Vocaționale de mai sus.

Pentru a te programa, avem nevoie să te loghezi în contul tău (sau să îți creezi un cont, dacă încă nu ai unul).