Meserii:

INGINER

„De mic am fost pasionat de roboți cu preponderență de roboții humanoizi. Robotul Linda a venit ca o provocare pentru noi, atât pentru echipa tehnică cât și pentru echipa de marketing pentru ca cu toții am fost foarte doritori să vedem acest proiect dus la bun sfârșit.” Despre cum e meseria de Inginer află de la Andrei Marin în acest testimonial.

Cum ajungi să fii Inginer?

În cazul în care consideri că meseria de Inginer ți se potrivește, află mai jos câteva detalii importante care să te ajute în decizia ta. Dacă încă nu știi care e cariera cea mai potrivită pentru tine sau nu ești convins/ă care parte din Inginerie e cea pe care vrei să o practici, consultă un consilier vocațional aici. 

Ce profil ai nevoie să studiezi la liceu?

Pentru această meserie trebuie să îți placă foarte mult matematica. Pe lângă aceasta și materii din domeniul în care vei dori să te specializezi: fizică, proiectare, chimie, biologie. Așadar, pentru a avea bazele necesare e recomandat să urmezi un liceu cu profil real. Dacă vei aplica la studii în România, poți veni și de la un profil uman însă doar dacă ai o pasiune pentru materiile menționate și o cultivi cu mult studiu în timpul tău liber. În străinătate e important să ai bază din profilul real pentru a merge la o universitate bună din acest domeniu. 

Ce facultate alegi? 

E important să vezi ce fel de Inginer vrei să fii deoarece sunt mai multe domenii în care poți exercita această profesie. În funcție de asta, după cei 4 sau 5 ani de facultate poți fi: inginer constructor, electronist, programator, mecanic, electrotehnist, zootehnist, silvic, agronom, proiectant, chimist, de mediu și așa mai departe. Apoi, vei căuta o Universitate Tehnică, Politehnică sau Agronomie. Studenții politehnisti spun că e o facultate dificilă și îți trebuie mult interes pentru domeniul ales astfel încât să poti avea ulterior o carieră. 

Poți căuta în România care sunt universitățile din acest domeniu la partenerii noștri optiuni.ro

Poți căuta care sunt universitățile din străinătate pe domeniul tău de interes la EDMUNDO, aici.

Tips & tricks pe care le poți face chiar acum în pregătirea ta pentru viitorul ales: 

  • Poveștile inginerilor te pot motiva așadar, caută interviuri cu ei pentru a afla cum au ajuns să facă ceea ce le place
  • Proiectează, analizează, investighează și uită-te cu atenție în jurul tău!! Cât vrei, cum vrei și ce vrei. Orice exercițiu e bun!
  • Dacă știi că nu ai abilități de desen tehnic, caută un profesor care să te ajute cu asta. Ca orice deprindere, ea poate fi învățată. 

 

Dacă încă nu știi care e cariera cea mai potrivită pentru tine sau încă nu știi ce fel de inginer vrei să fii, poți face testele vocaționale și de personalitate de aici.

Vrei să discuți cu cineva despre posibilele tale direcții de carieră?
Programează o discuție cu un CONSULTANT

Alege-ți consultantul, iar apoi programează-ți sesiunile de orientare vocațională aici.

Nu uita că, pentru un rezultat optim, o medie de 5 sesiuni de orientare este necesară. Stabilirea fiecărei sesiuni o poți face prin formularul de mai jos. Dacă nu știi sigur dacă consultanța este pentru tine, poți rezerva o sesiune gratuită de probă.

De asemenea, este important ca dupâ prima întâlnire cu consultantul să ai rapoartele testelor vocaționale SDS și BFQ. Dacă nu le-ai susținut deja, le poți achiziționa din secțiunea Teste Vocaționale de mai sus.

Pentru a te programa, avem nevoie să te loghezi în contul tău (sau să îți creezi un cont, dacă încă nu ai unul).