Meserii

A avea o carieră rezultată din abilități vocaționale și pasiuni e o dorință firească. Am stat de vorbă cu profesioniști din domenii diferite pentru a afla ce îi motivează și de ce fac ceea ce le place. 

Evenimente și Activități

Atelier pentru un CV de succes

oferit de The Skill Lab

Cum faci să ai un CV bine structurat și convingător? Cum atragi atenția asupra celor mai importante abilități și competențe pe care le ai? Care sunt principalele aspecte de care trebuie să ții seama atunci când îți redactezi CV-ul și ce este bine să eviți? Ai ocazia să afli răspunsul la aceste întrebări și să descoperi și alte tips & tricks printr-o serie de 3 ateliere “fulger”. Aflăm împreună ce înseamnă și cum se redactează un CV de succes, iar după aceea testăm ce am învățat și cerem părerea unui expert în recrutare.

Curs online: 6, 13 și 20 mai 2021

Introducere în științele sociale

oferit de The Skill Lab

Te gândești să studiezi domenii precum Dreptul, Relațiile Internaționale, Business-ul sau Psihologia, dar nu ştii exact ce presupune fiecare dintre ele şi cum se deosebesc? Atelierul de Științe Sociale îți oferă o introducere în aceste domenii.

Vei afla despre oportunitățile de carieră pe care le ai după ce studiezi un program de știinţe sociale, cum funcționează o democrație într-un context european, ce înseamnă să studiezi dreptul, cum te ajută gândirea critică sau cum poți folosi psihologia în viața de zi cu zi.

Curs online: 8 mai - 12 iunie 2021

Articole

Blog
AlinaCiobanu

Cum îmi construiesc un plan de carieră

Foarte mulți cred că o planificare a carierei înseamnă să stabilești cât mai exact un traseu și să rămâi pe el toată viața. De fapt nu este așa. O bună planificare a carierei înseamnă un proces de luare de decizii care implică să înveți să te cunoști din ce în ce mai bine și să te informezi cât mai mult despre joburile disponibile, nu cu scopul de a-ți restrânge opțiunile ci, dimpotrivă, de a le extinde, în prima faza, ca ulterior, după ce ai suficiente informații, să poți să le elimini treptat, până când rămâi la cea care te atrage cel mai mult.

Citește tot »
Meserii
Mădălina Belcescu

Cum ajung Pilot de avion

Pentru a deveni pilot, ai nevoie de o motivație puternică, de abilități bune de îndemânare și coordonare, o stare fizică bună și un calm și răbdare (învățat sau dobândit) pe măsură. Dacă motivația ta principală pentru care dorești să profesezi în acest domeniu este legată de călătorii, atunci e posibil ca aceasta să nu fie profesia potrivită decât dacă devii pilot pe curse aeriene foarte lungi care îți permit să faci și pauze între zboruri, însă dacă lucrezi la o companie care face preponderent curse interne sau pe distanțe mici, atunci e posibil ca seara să dormi în patul tău de acasă.

Citește tot »
Meserii
Mădălina Belcescu

Cum ajung să profesez în domeniul bancar

Trăsăturile necesare unui viitor angajat în domeniul bancar sunt legate atât de cunoștințele matematice și financiare, de gândirea critică și raționament logic, dar mai ales de sinceritate, transparență, onestitate și grijă pentru client și nevoile sale.

Citește tot »
Meserii
Mădălina Belcescu

Cum devin medic?

Decizia de a urma o astfel de carieră poate veni la orice vârstă, unii știu de la 5 ani, alții se decid pe „ultima sută de metri”, adică în clasa a XII-a, dar ce e important de știut e că odată ce ai pornit pe acest drum, ai nevoie să fii foarte sigur că acesta este drumul pe care ți-l dorești cu adevărat, întrucât el este îndelungat și deseori anevoios, dar aduce și foarte multe satisfacții.

Citește tot »
Ai nevoie de puțin ghidaj?
Ce zici de o discuție cu un consultant vocațional?

Nu trebuie decât să-ți creezi un cont. Apoi, vei putea să-ți programezi din câteva click-uri prima ședință cu un consultant.