Cum te ajută testele vocaționale?

Pentru ca rezultatul procesului tău de consultanță în carieră să fie unul complet și fundamentat, este necesar să susții testele de orientare în carieră. Aceste teste pot fi susținute și individual de tine, fără să beneficiezi de consultanță, având în vedere că vei primi un raport detaliat pe email. Dacă totuși ai nevoie de sprijin suplimentar, consultanța vocațională poate fi ajutorul de care ai nevoie.

Testele SDS (care răspunde la întrebarea Ce mi-ar plăcea să fac) și BFQ (care răspunde la întrebarea Cum mi-ar plăcea să fac) sunt obligatorii pentru procesul de orientare, în timp ce IST (test de inteligență) este opțional.

Testele folosite de noi au o bază științifică solidă. Și mai bine, câteva sunt traduse și au rezultatele adaptate la populația din România. Adică au trecut printr-un proces de adaptare de unul până la doi ani pentru ca rezultatele tale să îți permită să te raportezi la persoane de același sex într-un interval de vârstă de cinci ani față de tine.

Opțiuni de Carieră folosește testele dezvoltate de PeMeserie, un proiect Testcentral, cel mai mare editor de teste psihologice științifice din România. Testele se achiziționează de pe site-ul EDMUNDO, parte din Grupul Educativa. 

Testele noastre

SDS – Self Directed Search

Te ajută să-ți descoperi și inventariezi interesele personale: nu doar ce știi să faci, dar și ce ai vrea să înveți/faci și nu ai avut încă ocazia. Odată ce-ți categorisești interesele, vei explora alături de consultantul tău cum ele se leagă de diverse domenii de activitate.

Cunoscut și ca Testul Holland

BFQ – Big Five Questionnaire

Vorbim aici despre cele cinci fațete ale personalității tale. Interesele sunt ce-ți place să faci, pe când personalitatea se referă la cine ești tu, sau cum ești tu. Introvert, extrovert sau ambivert? Și de ce ar trebui să te intereseze aceste aspecte când îți cauți un job sau o specializare? Pentru că dacă te cunoști bine, poți să-ți valorifici punctele forte și să-ți creezi un mediu care să ți se potrivească la toate nivelele. 

Pachetul complet: SDS + BFQ + IST + raport

Include ambele teste de mai sus, plus testul de inteligență IST și un raport care corelează rezultatele celor 3 teste.

Testul IST îți evaluează nivelul general al aptitudinilor intelectuale (IQ), ajutând la o mai bună înțelegere a nivelului funcționarii tale intelectuale și a punctelor tale puternice și slabe în aceasta arie. Îți determină tipul dominant de inteligență și capacitatea cognitivă. Vei afla astfel mai multe despre abilitatea de a gandi logic, a face raționamente, a planifica, a rezolva probleme, a gândi abstract, a învăța, a înțelege și face față în situații complexe sau a invata din experienta și vei primi recomandări generale in baza rezultatelor.